Оранжерии

Генераторите за производство на дезинфекциращи анолитни разтвори намират широко приложение за дезинфекция в и на оранжерийни комплекси. Произведените йонизирани разтвори са верен и сигурен помощник в борбата срещу бактериите, вирусите и гъбичките във всички етапи на растеж и развитие на оранжерийните култури. Употребата им гарантира по-добро качество на поливната вода и по-добър добив за по-кратко време. Също така се намалява и/или се елиминира напълно употребата на скъпи и вредни химикалибез това да влияе върху ефективния контрол на вирусни и бактериални заболявания по посевите.

Системите за дезинфекция позволяват анолитните разтвори да бъдат смесени директно в поливната вода и оранжерийните култури да бъдат поливани на определен период от време с тях. По този начин се подобрява и чистотата на напоителната система в оранжерията, което спомага за по-буйния растеж на културите.

Произведените дезинфекциращи разтвори могат да бъдат разпръскани в оранжерийните блокове чрез системата за мъглуване като по този начин се осъществява общо микробно обеззаразяване на листната маса на растенията, на повърхностния слой на почвата, на тръбната мрежа на отоплението, на вътрешните стени на оранжерията, както и на самата конструкция. Разтворите започват да действат веднага след напръскване.

Напръсканата с дезинфекциращи разтвори готова продукция има по-дълъг срок на годност, изглежда свежа и с по-добър търговски вид в продължение на дни, без да е третирана  допълнително с препарати и/или химикали.

Дезинфекциращите разтвори, произведени от нашите генератори, са екологични, нетоксични и щадящи за околната среда. При употребата им не е необходимо специално защитно облекло от персонала, тъй като те са абсолютно безвредни.

Зоните за съхранение на отпадъци, които са третирани с дезинфекциращите разтвори са обеззаразени и нямат мирис.