ОРАНЖЕРИИ

ОРАНЖЕРИИ

Генератори в оранжерийното производство

Без карантинен период!

Генераторите за производство на дезинфекциращи анолитни разтвори намират широко приложение в оранжерийните комплекси. Произведените йонизирани разтвори са верен и сигурен помощник в борбата срещу бактериите, вирусите и гъбичките във всички етапи на растеж и развитие на оранжерийните култури. Употребата им гарантира по-добро качество на поливната вода и по-добър добив за по-кратко време. Също така се намалява и/или се елиминира напълно употребата на скъпи и вредни химикали без това да влияе върху ефективния контрол на вирусни и бактериални заболявания по растенията.

Системите за дезинфекция позволяват анолитните разтвори да бъдат смесени директно в поливната вода и оранжерийните култури да бъдат поливани на определен период от време с тях. По този начин се подобрява и чистотата на напоителната система в оранжерията, което спомага за по-буйния растеж на културите.

Без карантинен период

Независимо по кой от изброените по-долу начини се прилага анолита, не е необходим нито един ден карантинен период. 

Голяма част от зеленчуковите култури, отглеждани в оранжериите, се берат всеки ден. Такива са особено предпочитаните в България краставици, тиквички, домати. Всеки път, когато се пръска с обичайните  биоциди са необходими от 3 до 7, а в някои случаи до 14 дни каантинен период! Това води до значително влошаване на количеството и качеството на готовата продукция, а от там и до загуби за фермерите.

Произведените дезинфекциращи разтвори могат да бъдат разпръскани в оранжерийните блокове чрез системата за мъглуване, като по този начин се осъществява общо микробно обеззаразяване на листната маса на растенията, на повърхностния слой на почвата, на тръбната мрежа на отоплението, на вътрешните стени на оранжерията, както и на самата конструкция. Разтворите започват да действат веднага след напръскване. В този начин на употреба е важно да се следи рН на анолита с цел избягване на корозия на металните повърхности.

Напръсканата с дезинфекциращи разтвори готова продукция има по-дълъг срок на годност, изглежда свежа и с по-добър търговски вид в продължение на дни, без да е третирана  допълнително с препарати и/или химикали.

Нашите генератори осигуряват производството на достатъчно количества анолитни разтвори на място в оранжерията, без необходимост от транспорт и складиране.Факта, че те са екологични, нетоксични и щадящи за околната среда прави възможна употребата им в оранжерийното биопроизводство. При позването им не е необходимо специално защитно облекло от персонала, тъй като те са абсолютно безвредни.

Зоните за съхранение на отпадъци, които са третирани с анолитните разтвори, са обеззаразени и нямат мирис.

За повече информация и други методи на прилагaнето на анолита и католита се свържете на нашите телефони или изпратете Вашето запитване.